Заказ обратного звонка

Вкажіть ім'я та номер телефону

Заказ обратного звонка

Менеджер свяжется с Вами в ближайшее время.

Ошибка

Неправильно введена капча

Ножиці - стародавній інструмент, який створила людська цивілізація. Це спеціальне пристосування надало потужній вплив на розвиток життєдіяльності людства. Ножиці змінили оточуючий навколо світ. З появою цього багатофункціонального інструменту з’явились нові професії і ремесла. На сьогодні ми не уявляємо собі сучасного життя без цього унікального створення. Перукарі роблять гарні зачіски, кравці шиють вишуканий одяг, садівники обробляють дерева й кущі для відновлення цвітіння, стригалі стрижуть баранів й вівець, навіть для виготовлення деяких виробів з металу, використовують спеціальні ножиці. Практично в кожній галузі людського життя ножиці стали незамінним помічником.

На перший погляд, може здатись дивним, що обиранню ножиць надається таке значення. Здається, можна купити будь-які ножиці, аби вони впоралися із завданням і змогли прорізати тканину. Але при цьому велика вірогідність того, що у процесі розкрою, шари тканини можуть зрушитися, замнутися, потягнутися, або на них з'являться зачіпки. Саме тому, у швацькій справі використовують особливі ножиці, які мають подовжені полотна і інший кут заточування, а також виготовляються з високоякісної загартованої сталі.

Види швацьких ножиць

За призначенням ножиці для шиття розділяють на чотири великі групи:

  • Кравецькі ножиці
  • Закрійні ножиці
  • Ножиці для вишивання і іншого рукоділля
  • Ножиці спеціального призначення (зіг-заг)

Кравецькі ножиці – це дорогий інструмент. Найчастіше кравці користуються одним видом ножиць для виконання всіх робіт. Але при великих об'ємах і незначному досвіді, це може привести до надмірної втоми і псування заготівки для виробу. Тому кожен кравець повинен мати під рукою хоча б три види ножиць різних розмірів і призначення.

Кравецькі ножиці розробленні для зручності та професійної точності роботи з окремими елементами і лініями крою. Але, якщо розкрійних операцій багато і декілька шарів крою тканини, тоді вам безперечно необхідні закрійні ножиці.

Закрійні ножиці використовують для розрізання тканин при розкрою. Саме ці ножиці мають леза різної довжини і ширини, і можуть призначатися для найрізноманітніших тканин. Зазвичай закрійними ножицями можна різати будь-який матеріал, не відриваючи його від поверхні розкрійного столу. Це не дає зміщуватися шарам тканини і забезпечує рівний і якісний розріз.

Чим відрізняються закрійні ножиці від кравецьких?

Закрійні ножиці - призначені для розкрою тканин, тому мають довші полотна і загострені кінці. Кільця у них розташовані під таким кутом відносно лез, щоб забезпечити мінімальний відрив ножиць від столу під час розкрою тканини. Нижнє кільце у них зазвичай значно більше верхнього.

У кравецьких ножиць одне полотно, зазвичай загострене, а друге округлене.

До групи для вишивання і рукоділля потрапляють ножиці, які можна використовувати для: квілтінга, вишивання, аплікації, обрізання ниток та розпорювання.

Як правило, це ножиці невеликого розміру, з гострими кінцями і нестандартної зігнутої форми. Прикладом можуть бути досить поширені ножиці «журавлики». Їх форма дозволяє кравцеві легко обрізати нитку в тих місцях, де звичайними ножицями дістатися нелегко – під лапку швацької машинки, або під вишивальні п’яльця.

До інструменту спеціального призначення відносять ножиці, призначені для виконання певних конкретних операцій. Такі, як ножиці для прорізання петель, насічок, або фігурні ножиці зіг-заг.

Як вірно обирати ножиці?

1. Потрібно визначитися з тим, для яких операцій вам можуть згодитися ножиці. При цьому потрібно враховувати, що інструментом для шиття не можна різати папір.

2. Головне для всіх видів кравецьких ножиць - якість сталі і заточування. Сталь зобов'язана бути високоякісна, розжарена, яка довше зберігає заданий кут і гостроту лез.

3. Закрійні ножиці повинні різати тканину рівно, не м'явши краю і по всій довжині леза, включаючи вістря.

4. Кріплення лез, будь це звичайний гвинт або заклепка повинні забезпечувати:

  • щільне прилягання ріжучих сувій
  • надійне і нерозпущене з'єднання
  • легкий (плавний) хід лез відносно одне одного

5. Кільця повинні органічно зливатися з рукою кравця, виключаючи дискомфорт або тиск на пальці.

Основних помилок при виборі ножиць можна уникнути, якщо купувати їх не на ринках і в переходах, а у сертифікованих точках продажу фірмового інструменту, від провідних світових виробників.

Важливі особливості ножиць для розкрою та шиття

Кравецькі або закрійні ножиці є спеціалізованим ріжучим інструментом, призначеним для розрізання тканин або ниток. Вони повинні однаково легко і вільно різати тонку підкладкову і шовкову тканину, а також товстий драп для верхнього одягу.

УВАГА! Використання таких ножиць не за призначенням (для паперу, картону, плавників риб) веде до їх швидкого затуплення і порушення зазору в місці з'єднання лез. Кравецькі ножиці відрізняються від канцелярських та інших ножиць екстракласом спеціальної, кованої, розжареної сталі!

Виробники ножиць, застосовують високоточне заточування і спеціальне покриття, що перешкоджає затупленню лез. Тому, такі ножиці є своєрідним витвором мистецтв й довготривалим помічником у руках майстрів.

ДОСТАВКА

  • Оплата за безготівковим розрахунком
  • При отриманні на складі Нової Пошти
  • При отриманні кур'єру за адресою

ОПЛАТА

  • Оплата за реквізитами 
  • При отриманні на складі Нової Пошти

Контакти

  • Україна, Київ
  • ул. Здолбунівська 7Д
  • +38 067 468 12 98
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.